De Oogst

In ogenschijnlijke navolging van De Zeef nu ook De Oogst van Hasseltse ‘uitgever, podiumorganisator en platformbezieler’ Koen Snyers. Ik zag de eerste bundelvoorstelling en introductie van uitgeverij Zeg het met tekst in De Groene Waterman eerder dit jaar. Een interessant initiatief dat kleine verzorgde publicaties lijkt te willen uitbrengen buiten de marktdruk van de grote uitgevershuizen om.

Daarnaast treedt men ook in de sporen van Ballonnenvrees en De Sprekende Ezels met een plaatselijk podium – het eerste in Limburg naar het schijnt.

Nu dus De Oogst met een eerste inzendingsronde en een eerste selectie waarin ik voorkom met Astrid Arns en Elle Werners, beiden ook Zeef-oudgedienden. Mijn tekst werd Scharnier, die ik gisteren nog voorlas naast Peter Holvoet-Hanssen en anderen op het dodenfeest in het Zuiderpershuis.

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/0B3LRezTeruI3ODJFSHE5ZFJwUjQ/preview?usp=drivesdk” title=”Scharnier” icon=”https://ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/icon_12_pdf_list.png” width=”100%” height=”500″ style=”embed”]