Het Gezeefde Gedicht

Het gezeefde gedicht wil sinds goed twee jaar debutanten mét talent (hun klemtoon) een platform bieden om online te publiceren, en selecteert (zeeft, in hun vocabulaire) maandelijks een kleine groep auteurs.

Dat gebeurt onder redactie van Charles Ducal en Roel Richelieu Van Londersele, waarbij de nadruk moet liggen op ‘waardevolle’ gedichten met meer kwaliteit dan op andere sites of fora, waar ‘minderwaardig werk’ de ronde doet. Ook dat zijn hun woorden.

De zeef staat bekend en aangeschreven, maar ik waagde met deze Zeef van de maand voor het eerst mijn kans en werd, enigszins tot mijn verbazing, geselecteerd met Werkelijkheidscontrole, een tekst die in een verre protoversie al vermeld werd toen Sarah Posman Narvik tipte op Azertyfactor.

Werkelijkheidscontrole

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/0B3LRezTeruI3X2pGQkRmVDRrSmc/preview?usp=drivesdk” title=”Werkelijkheidscontrole” icon=”https://ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/icon_12_pdf_list.png” width=”100%” height=”400″ style=”embed”]

Eigen aan hun methode is dat men ook zeer beknopt en to the point ‘kleine, opbouwende tips’ wil geven, en men vond het in mijn geval “geen geringe verdienste zo dicht bij de actualiteit een treffend, origineel gedicht te schrijven.”

Ik diende tegelijkertijd Dimensieanalyse in, maar dat werd in “z’n exerimentele drukte enigszins overdreven” geacht.

Dimensieanalyse

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/0B3LRezTeruI3cUVHbERiQThpNXM/preview?usp=drivesdk” title=”Dimensieanalyse” icon=”https://ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/icon_12_pdf_list.png” width=”100%” height=”400″ style=”embed”]

Nu goed. Ik voel me vereerd.

HGG bracht onlangs een bloemlezing uit, maar ook het archief van de afgelopen jaren bevat namen die ik niet de minste acht. Ik zal dan wel iets goed doen, en ervaar nu steeds meer dat ik dat dan maar moet blijven doen.